Lessen

STUdance biedt 13 lessen op diverse niveaus aan in 5 verschillende dansstijlen en hebben wij twee demoteams. In de lessen wordt gedurende het eerste half jaar gewerkt aan techniek en het leren van verschillende choreografieën. Het tweede half jaar werkt men toe naar de eindvoorstelling in de Stadsschouwburg. Hierbij zullen alle groepen (met uitzondering van de mixles) een spetterende choreografie opvoeren omtrent een gezamenlijk thema dat tussen december en februari bekend wordt gemaakt.

Naast de reguliere lessen start er in februari ook het project Choreolab. Hier kunnen leden een eigen choreografie maken en samen met een groep dansers optreden tijdens de Eindvoorstelling. Meer informatie hierover vind je bij de desbetreffende pagina’s op deze website.

Sportcentrum Olympos
De lessen worden gegeven op het Sportcentrum Olympos dat zich op het Utrecht Science Park bevindt. De maximumcapaciteit voor dansende leden die STUdance heeft, is momenteel 278. Hierin bestaan 13 dansgroepen met een maximum van 20 dansers en twee demoteams met een maximum van 18 dansers. Er is geen maximumcapaciteit voor niet-dansende leden.

Plaatsing lessen
De inschrijvingen voor plaatsing in de danslessen worden gedaan door middel van een loting, indien er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Zie in het Loting Protocol hoe de loting verloopt.

Na plaatsing in een dansgroep wordt er van de leden verwacht aanwezig te zijn bij de danslessen. Dit is van belang voor zowel de kwaliteit van de danslessen als de professionaliteit en de kwaliteit van de Eindvoorstelling.

Covid-19 update
Op dit moment mag er volgens de richtlijnen van het RIVM weer gedanst worden in de danszalen binnen.