27 september 2014

ChoreoLab

Voor iedereen die vaker dan een keer per week wil dansen bij STUdance of iedereen die het leuk vindt om in een zelfgemaakte choreografie te dansen is er ChoreoLab. ChoreoLab is een project waarbij leden een eigen dans kunnen maken voor de eindvoorstellingen of mee kunnen dansen.

De choreografen zijn volledig verantwoordelijk voor de invulling van de choreografie, dus je mag alles zelf bedenken! In december beginnen de workshops. Deze workshops worden door Maarten gegeven. Hij geeft je alle informatie die je nodig hebt om een eigen choreografie te maken. Je leert tijdens de workshops alle belangrijke elementen die essentieel zijn voor een mooie dans en onder begeleiding van Maarten kan je je eigen idee uitwerken. In totaal zijn er drie workshops. Het is belangrijk dat je bij alle drie de workshops aanwezig bent geweest als je een choreografie wilt maken. De eerste twee workshops zijn vrijblijvend voor alle leden. De data van de workshops worden nog bekend gemaakt.

In januari moet je een definitief besluit maken of je de dans wilt maken.  De derde workshop is daarom alleen bedoeld voor choreografen en in deze workshop maak je je ideeën concreet en leer je ook hoe je goed je trainingen kunt indelen.

Er kunnen gesloten en open dansen gemaakt worden. Bij de gesloten dansen kiezen de choreografen zelf hun dansers uit. De choreografen die een open dans maken, presenteren hun ideeën op de presentatieavond in januari 2018. Dit is voor iedereen toegankelijk en op deze avond kun je je inschrijven bij de dans die jou het leukste lijkt. Er mogen vier ChoreoLab dansen gemaakt worden voor de voorstellingen. Vanaf februari 2018 zijn er elke week op vrijdagavond ChoreoLab trainingen om de choreografie aan te leren aan de dansers. Daarnaast zal Maarten halverwege nog een opfrissingsworkshop geven en zal hij bij een aantal trainingen aanwezig zijn om tips te geven.

Zowel leden als niet-leden kunnen zich inschrijven om te dansen bij ChoreoLab. Hier geldt ook dat sommige leden twee dansen doen tijdens de eindvoorstellingen. Het is dus een leuk project om vaker op het podium te verschijnen! Zijn er meer inschrijvingen dan plaatsen, dan wordt er geloot, net zoals bij de reguliere lessen.