ChoreoLab

ChoreoLab 2020

Zou jij mee willen dansen tijdens de eindvoorstelling “In Harmony” op 28 juni in de Stadsschouwburg Utrecht? Dan is ChoreoLab iets voor jou!

ChoreoLab is een project waarbij een aantal STUdancers onder professionele begeleiding een eigen choreografie maakt en deze aan een groep dansers leert. Met deze choreografie staan ze tijdens de eindvoorstelling op het podium. Dit jaar zijn er weer vier STUdancers die hun plan gaan uitwerken tot een choreografie en zij zoeken dansers! Lees hieronder waar de dansen overgaan!

Jesse, Sheran en Esther maken alle drie een open ChoreoLab. Dit houdt in dat zowel leden als niet-leden zich hiervoor kunnen inschrijven. Je hebt tot zondag 2 februari 23:59 uur om je aan te melden via deze link. Indien er meer aanmeldingen dan plekken zijn, wordt er geloot. Je hoort uiterlijk woensdag 5 februari of je ingeloot bent of niet.

De trainingen zijn vanaf 7 februari tot aan de eindvoorstelling op de vrijdagavond bij Plaatsmakers op Bermuurde Weerd OZ 13 – Spiegelzaal. De tijd is afhankelijk van de choreografie waarin je danst. Deelname aan ChoreoLab kost €25,-. Niet-dansende leden betalen daarnaast €20,- contributie aan STUdance om dansend lid te worden.


Jesse – Subthema Angst
Dansstijl: Urban Contemporary (modern/hiphop)
Iedereen krijgt in zijn leven te maken met angst. We sluiten onze ogen ervoor en proberen ze te negeren. Het is een uitdaging om onze angsten in de ogen te kijken. We hoeven onze angst alleen niet te verdrijven, maar moeten er mee leren leven. Angst mag er zijn.

In de dans zullen een paar dansers daarom geblinddoekt zijn. De rest zal de rol van de angst op zich nemen. In het begin heeft de angst de overhand in de dans. Als de dansers hun angst in de ogen aankijken en de blinddoek afdoen, verandert deze balans langzaam.

Esther – Subthema Protest
Dansstijl: hiphop/urban
EVERYBODY MATTERS! toch? Binnen het thema protest gaan we met deze choreografieprotesteren tegen de ongelijke rechten voor de zwarte mensen. We gaan dit doen op het nummer Freedom van Beyoncé ft. Kendrick Lamar. Het leger strijdt tegen oneerlijkheid en voor veiligheid in de wereld. Dus als echte militairen gaan wij de strijd aan in onze dans. We dansen onze weg naar gelijkheid toe door middel van hiphop/urban en zelfs stepping. Heb je veel energie en kracht en wil je je graag aansluiten bij mijn choreografie? Meld je dan snel aan en dan gaan we samen de strijden voor gelijke rechten! Iedereen van elk niveau mag meedoen, because EVERYBODY MATTERS!

Sheran – Subthema Vrede
Dansstijl: Modern met mix van stijldans technieken/interactieve dans
In het verhaal van mijn dans zal er te zien zijn hoe groepen bij elkaar komen. Er zullen eerstdansbewegingen worden uitgevoerd die spanning symboliseren steeds. Langzaam zullen de bewegingen vreedzamer worden. Uiteindelijk komt er een connectie punt in de muziek en tussen de dansers en zal de dans samen heel soepen en krachtig zijn. Ik zal gebruik maken van moderne dans, het ritme van de Rumba en heel wat danstechnieken van de salsa en de bachata. Er zullen koppels worden gevormd en tussen deze koppels is er eerst spanning en dan wordt het tussen de dansers langzaam soepeler en sierlijker. Zo hoop ik het werken naar vrede uit te beelden.

Kyra – Subthema Herinneringen
Dansstijl: Modern
De dans zal verschillende koppels volgen waarvan de relatie is stukgelopen, maar die eigenlijk nog niet klaar zijn om elkaar los te laten. Ze denken terug aan hun verleden en de relaties worden als het ware gevolgd in de tijd, waarbij mettertijd steeds meer frustratie en afstandelijkheid ontstaat. Het wordt een modern dansstuk, waarbij er afgewisseld zal worden tussen echt lichte flowy stukken en juist zwaardere stukken met meer accenten. Er zal veel partnerwerk in voorkomen, net zoals floorwork, draaien en sprongen. Daarnaast is het belangrijk dat we echt een verhaal gaan overbrengen, waarbij het fijn is als je jezelf durft open te stellen in zowel de lessen als bij de voorstelling.

Voor mijn choreolab zoek ik daarom 9-11 dansers die technisch onderlegd zijn in modern. Dit kunnen dansers zijn uit de groepen Modern 2/3 of Jazz 3 of natuurlijk dansers die buiten STUdance veel modern ervaring hebben opgedaan. Wil jij hier graag aan mee doen? Stuur dan een mailtje naarkyra.xanthe@gmail.com met daarin je danservaring en je dansgroep. Ik hoop jullie mailtjes te ontvangen en ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!