ChoreoLab

ChoreoLab 2021

ChoreoLab is een project waarbij een aantal STUdancers onder professionele begeleiding een eigen choreografie maakt en deze aan een groep dansers leert. Met deze choreografie staan ze tijdens de eindvoorstelling op het podium.

Dit project is begin 2021 van start gaan. Voor het dansen van de choreografieën hebben we dan natuurlijk dansers nodig! Zowel huidige leden van STUdance als nieuwe leden zijn welkom. Op vrijdag 29 januari hebben de choreografen hun ideeën gepresenteerd aan dansers binnen en buiten STUdance.

Glenn en Lev maken een gesloten Choreolab dit betekent dat zij hun eigen dansers kiezen.
Het thema van hun Choreolab is fantaseren en de dans zal over een meisje gaan, die zichzelf verliest in haar gedachtes. Het niveau van de dans zal ongeveer Hiphop 3 zijn. Met een groep van 16 gaan we knallen op het podium. Inschrijven kan via deze link tot zondag 31 januari 23.59 uur.

Femke, Sheran en Ilja maken alle drie een open ChoreoLab. Dit houdt in dat iedereen zich kan inschrijven en dat er bij teveel aanmeldingen geloot zal worden. Aanmelden kan via deze link tot dinsdag 2 februari 23.59 uur. Je krijgt uiterlijk 3 februari te horen of je bent ingeloot. De lessen zullen op vrijdag 5 februari (online) starten.

Femke maakt een Choreolab op Dubbelspel. Er kan een dubbelspel in jezelf plaatsvinden namelijk tussen je ziel en je duistere schaduw. Overdag kan de ziel makkelijk de overhand houden, maar wanneer de avond vordert wordt dit steeds moeilijker. In de dans zullen ziel en schaduw dan ook in strijd met elkaar zijn. Wie zal er winnen? In dit Choreolab gaan we werken in de dansstijl modern met invloeden vanuit de hiphop.

Ilja maakt een Choreolab op Warmte. In deze dans wil ik het gevoel van warmte dat je krijgt van een fijne avond met mensen waar je close mee bent, laten zien. Het idee van goede gesprekken en heel veel gelach bij de open haard of op een zomeravond in de tuin. Het gevoel van gezelligheid, veiligheid en openheid. Ik wil veel interactie tussen de dansers verwerken in de choreografie en wil ook graag gaan werken met duetten, dus het is belangrijk dat jij als danser dat ook leuk vindt. De stijl van de dans wordt vooral jazz/modern, maar ik ga zeker ook kijken naar de ervaring van mijn dansers en hun kwaliteiten in mijn stuk verwerken, dus iedereen is welkom om mee te doen!

Sheran maakt een Choreolab op Avontuur. Het verhaal volgt een groep die onderweg is naar een bestemming en een wereldreis maakt daarvoor. Op de verschillende locaties zullen er steeds meer zich van de groep verwijderen. Deze locaties zullen worden gerepresenteerd door middel van dans. Er zal het klassieke en/of moderne ballet zijn waarmee het klassieke europa van de 18 de eeuw gerepresenteerd zal worden. Een Latin dans dat zal bestaan uit Rumba Samba en Bachata technieken en Afrikaanse dans waar de laatste van de groep hun motivatie terug zal vinden om de bestemming toch te bereiken. Hiphop dans zal de bestemming zijn waar de groep zich zal herenigen en ze allemaal elementen van de afgelopen dans laten zien. Het eindigt met een groot feest bestaande uit alle groepen die laten zien wat ze kunnen.