Zusterverenigingen van STUdance

Footloose is de studentendansvereniging van Eindhoven. Bij ons kun je danslessen volgen in de stijlen Ballet, Hiphop, Modern Jazz, Salsa, Zouk en Stijldansen. Alle stijlen worden op verschillende niveaus gegeven dus voor zowel de beginners als de gevorderden valt er veel te leren.

We organiseren om de week gezellige dansavonden voor alle leden. Op deze manier leer je veel mensen kennen en kun je je geleerde dansmoves meteen in de praktijk brengen. Regelmatig zijn deze dansavonden ook in thema, wat het extra feestelijk maakt!

Naast dans gerelateerde activiteiten zoals de dansavonden en gala’s worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals karaoke avonden, bowlen en een dagje naar een pretpark om het verenigingsgevoel te bevorderen.

Footloose maakt graag iedereen enthousiast over dansen. Dit proberen we te bereiken door bijvoorbeeld veel workshops en (gala)danscursussen te geven op aanvraag van andere verenigingen. 

Klik hier en neem een kijkje op hun website.

TSDV DanceNation is de dansvereniging voor studenten in Tilburg. Naast vaste danslessen in de week organiseren wij diverse activiteiten voor onze leden. We proberen uitdaging te vinden in dansworkshops. Denk hierbij aan salsaworkshops of gogoworkshop, maar bijvoorbeeld ook Afrikaanse dans. Naast het dansen vinden wij het ook leuk om niet-dansgerelateerde evenementen te organiseren, zoals een cocktailworkshop of cycling dinner.
Bij DanceNation is iedereen welkom en streven we vooral naar gezelligheid en mensen leren kennen met dezelfde passie!

Klik hier en neem een kijkje op hun website.

In 2005 ontstond het idee voor de oprichting van een Nijmeegse studentendansvereniging. Inmiddels is Dance Fever dé studentendansvereniging van Nijmegen. Met meer dan 350 dansende leden wordt er binnen Dance Fever gedanst op verschillende niveaus in vijf verschillende dansstijlen: stijldansen, jazzballet, klassiek ballet, hiphop en showgroep.

Naast al dit dansen worden er veel dansgerelateerde en gezellige activiteiten ondernomen. Denk hierbij aan workshops salsa, tapdance en charleston. Natuurlijk gaan we ook graag met z’n alleen een keer bowlen, hebben maandelijkse borrels, een barbecue aan het eind van het jaar en natuurlijk een heel gezellig weekendkamp! Gezelligheid is bij Dance Fever gegarandeerd!

Klik hier en neem een kijkje op hun website.

Ons hoofddoel is het bevorderen van jazzdance op de Universiteit Twente. Dit willen we bereiken door het aanbieden van lessen met aandacht voor techniek en aanleren van choreografiën. Verder treden we minstens 3 keer per jaar op, veelal op de universiteit. Daarnaast komen we ook Cheerleaden bij sportwedstrijden of evenementen  en geven we Jazzdance workshops op aanvraag.

Naast de reguliere lessen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de leden. Onze activiteitencommissie(AcCie) zorgt iedere maand voor een borrel en een leuke activiteit.

Klik hier en neem een kijkje op hun website.

U Dance is een jonge studentenvereniging in Utrecht die zich richt op stijl- en salsadansen en is in tegenstelling tot STUdance geen podiumdansvereniging. Ze bieden stijldans- en salsalessen aan op sportcentrum Olympos. Uiteraard is er naast de danslessen ook nog ruimte voor meer gezelligheid! Zo organiseren ze door het jaar heen ook verschillende activiteiten: de maandelijkse borrel is een vast onderdeel van het programma, ook zijn er een aantal keer per jaar (inter-)nationale wedstrijden speciaal georganiseerd voor en door studentendansverenigingen en de activiteitencommissie zal aan dit aanbod ook nog enkele andere activiteiten toevoegen. Kortom: genoeg mogelijkheden voor gezelligheid

Klik hier en neem een kijkje op hun website.