27 september 2014

Docenten

Sophie Verdaasdonk – Jazz 2 en 3

“Mijn naam is Sophie Verdaasdonk, in 2010 afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. sophie-verdaasdonk
Na mijn studie ben ik meteen aan de slag gegaan als dansdocent, heb ik ook gewerkt als danser en
bovendien een bachelor en master behaald aan de Universiteit van Utrecht. Dans is en zal altijd mijn eerste liefde blijven en daarom maakt het mij nog steeds blij dat ik als docent deze passie mag delen met anderen! Mijn lessen kenmerken zich door dynamiek, afwisseling en vrijheid, gecombineerd met een stevige technische basis. Ik maak gebruik van verschillende elementen uit hip hop, modern en show en geef mijn leerlingen de ruimte om zich helemaal te laten gaan. Want jezelf kunnen zijn, jezelf als danser ontwikkelen en op kunnen gaan in het moment: daar draait het om!”


Maarten van Grootel – Modern 2 en 3, ChoreoLab en Technieklesdocent_maarten-227x300

Mijn naam is Maarten van Grootel, en ik begon met dansen op mijn 18e, toen ik was aangenomen op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik studeerde af in 2004 in de richting Theaterdans Uitvoerend, Jazz. Na mijn studie heb ik vijf jaar gewerkt als freelance danser, choreograaf en docent, bij onder andere Annie MG, het Nationale Toneel en Memento Dance Company. Sinds drie jaar ben ik steeds meer bezig om mezelf te ontwikkelen als choreograaf. Mijn lessen zijn een mix tussen moderne dans met jazz elementen erin, hierbij is muziek een heel belangrijk element. Mijn stijl haalt ik uit de elementen van jazz en modern, waarin flow gemixed wordt met strakke bewegingen, interpretatie en presentatie en humor. Dansen is niet alleen bewegen met je lichaam, maar juist de inleving zorgt er voor dat je gaat genieten van dans. Niet te veel nadenken, maar gewoon dansen!”

Rubén Sánchez – Hiphop 2 en 3

“Mijn naam is Rubén Sánchez, afgestudeerd (2016) als uitvoerend danser aan de
Urban Contemporary Dansopleiding aan de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam.
Ik ben naast
ruben-sanchezHiphop docent ook werkzaam als uitvoerend danser in een grote productie in Aachen (Duitsland): Fiddler On The Roof. Daarnaast werk ik als choreograaf, muziekproducer en zanger voor verschillende opdrachten en maak ik voornamelijk zelfgemaakte performances. Ik ben gestart met Hiphop en ben tijdens mijn opleiding mijn dansspectrum gaan verbreden door meer invloeden van andere dansstijlen te bundelen. Uiteindelijk heb ik hieruit mijn eigen Hiphop stijl ontwikkeld. Ik heb mijn nadruk op Hiphop omdat ik geloof dat Hiphop de toekomst is voor (expressieve) theaterdans. Dans is voor mij een wondermiddel, een geheime kracht. Los van dat het mij fysiek en mentaal gezond houdt, is het mijn plezier en passie dat mij laat dansen. “Volg en sta voor je hart” is mijn motto in de les, in mijn dans, in mijn muziek en als performer. I
k hoop dan ook mijn leerlingen tot hun dromen en passie te brengen en te laten dansen vanuit hun eigen kracht.”

 

Karlijn Wammes – Streetdance en Hiphop 1

karlijn-wammes“Mijn naam is Karlijn Wammes en ik geef met veel enthousiasme de lessen Streetdance en Hiphop 1. In 2012 ben ik afgestudeerd aan het Albeda Dans College waar ik ben opgeleid tot Allround Commercieel danseres. Sindsdien ben ik werkzaam als dansdocent, choreografe maar ook als uitvoerend danseres/model. Mijn uitvoerende opdrachten zijn voornamelijk gericht op het commerciële werkveld. Zo heb ik meerdere shows gedaan voor o.a. Nike Europe, Adidas en Villa Thalia. Bij het commerciële werkveld hoort natuurlijk ook televisie. Van een Bijenkorf commercial tot een reclame van de Kruitvat. Het hoort er allemaal bij! Mijn lessen geef ik met veel passie en enthousiasme en laat mij inspireren door de dingen die ik tegen kom in het werkveld. In mijn les staat plezier hebben op nummer 1. Of je nu net begint met dansen of al jarenlang ervaring hebt, het gaat erom dat je jezelf kan zijn en alles eruit haalt wat erin zit!”

 

 

Samantha van den Berg – D.A.M.N. en Modern 1samantha

“Daag uit, geniet, inspireer, creëer en doe je zelf verbazen… In de lessen die ik geef gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden van jouw lichaam en maak ik gebruik van improvisatie en elementen uit countertechniek en releasetechniek binnen de moderne dans. Naast mijn voorliefde voor moderne dans geniet ik ook van het geven van klassieke techniek, jazz en urban lessen. Ik ben dan ook twee jaar opgeleid als uitvoerend danser op het Albeda Dans College in Rotterdam en afgestudeerd als HBO Bachelor of Education aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Deze opleidingen hebben mij gemaakt tot de danser, docent en maker die ik vandaag de dag ben, maar blijf mijzelf ontwikkelen door de mensen die op mijn pad komen!”

 

 

 

 

Corline Koekkoek – Klassiek 1 en 2, Spitzentijd corline-koekkoek

“Mijn naam is Corline Koekkoek, 23 jaar oud. In juni 2015 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans ArtEZ, te Arnhem. Op mijn tiende heb ik mijn passie voor dans ontdekt en twee jaar later ben ik begonnen aan de driejarige-opleiding de Jeugd Dans Opleiding Fryslân. Daar heb ik discipline en zelfvertrouwen gekregen. Sindsdien weet ik dat ik voor altijd wil blijven dansen en mijn passie voor dans wil overbrengen aan anderen. Ik ben erg enthousiast en weet uit ervaring dat persoonlijke aandacht een pré zijn om te kunnen blijven ontwikkelen als danser. Tijdens mijn lessen vind ik het ook belangrijk dat er een veilige omgeving gecreëerd wordt, zodat ieder op zijn eigen manier kan leren en van het dansen kan genieten. In de les klassiek vind ik het heerlijk om groot te bewegen, ondanks dat de les grotendeels aan de barre wordt gegeven. Ik daag leerlingen uit lef te hebben, altijd te blijven leren en om niet op te geven.”

Noa Tielens – Jazz 1, één blok Modern bij de Mixlesnoa-tielens

“Mijn naam is Noa Tielens. Als klein meisje ben ik begonnen met dansen en sindsdien ben ik niet meer gestopt met deze passie. Momenteel volg ik de opleiding Docent Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hier heb ik de kans om mij op veel gebieden te ontwikkelen en deze kans grijp ik met beide handen aan. Als docent heb ik met name urban lessen gegeven, maar ook de liefde voor jazz, modern en contemporary is in de loop der tijd gegroeid. Nu geef ik met veel plezier modern en jazz en ik deze lessen verwerk ik mijn eigen achtergrond, moderne technieken en zorg ik dat er ruimte is voor individuele input. Ik maak gebruik van mijn muzikaliteit en vind het belangrijk dat de les veel dynamiek heeft. Ik vind het prachtig om te zien wat een groep voor energie kan opwekken in een les! Dit geeft mij als docent een geweldig gevoel en dat is stiekem een soort verslaving.”