27 september 2014

Docenten

 

Maarten van Grootel – Modern 2 en 3, ChoreoLab en Techniekles

portret-maartenMijn naam is Maarten van Grootel, en ik begon met dansen op mijn 18e, toen ik was aangenomen op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ik studeerde af in 2004 in de richting Theaterdans Uitvoerend, Jazz. Na mijn studie heb ik vijf jaar gewerkt als freelance danser, choreograaf en docent, bij onder andere Annie MG, het Nationale Toneel en Memento Dance Company. Sinds drie jaar ben ik steeds meer bezig om mezelf te ontwikkelen als choreograaf. Mijn lessen zijn een mix tussen moderne dans met jazz elementen erin, hierbij is muziek een heel belangrijk element. Mijn stijl haalt ik uit de elementen van jazz en modern, waarin flow gemixed wordt met strakke bewegingen, interpretatie en presentatie en humor. Dansen is niet alleen bewegen met je lichaam, maar juist de inleving zorgt er voor dat je gaat genieten van dans. Niet te veel nadenken, maar gewoon dansen!”

 

 

 
 
 

Karlijn Wammes – Jazz 1,  Streetdance en Hiphop 1

portret-karlijn“Mijn naam is Karlijn Wammes en ik geef met veel enthousiasme de lessen Jazz 1, Streetdance en Hiphop 1. In 2012 ben ik afgestudeerd aan het Albeda Dans College waar ik ben opgeleid tot Allround Commercieel danseres. Sindsdien ben ik werkzaam als dansdocent, choreografe maar ook als uitvoerend danseres/model. Mijn uitvoerende opdrachten zijn voornamelijk gericht op het commerciële werkveld. Zo heb ik meerdere shows gedaan voor o.a. Nike Europe, Adidas en Villa Thalia. Bij het commerciële werkveld hoort natuurlijk ook televisie. Van een Bijenkorf commercial tot een reclame van de Kruitvat. Het hoort er allemaal bij! Mijn lessen geef ik met veel passie en enthousiasme en laat mij inspireren door de dingen die ik tegen kom in het werkveld. In mijn les staat plezier hebben op nummer 1. Of je nu net begint met dansen of al jarenlang ervaring hebt, het gaat erom dat je jezelf kan zijn en alles eruit haalt wat erin zit!”

 

 

Stijn de Gooijer – Klassiek 1 en 2 en Spitzentijd

portret-stijnMijn naam is Stijn de Gooijer, en ik rond momenteel het laatste jaar van mijn opleiding tot dansdocent af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In mijn lessen staan fysieke uitdaging en muzikaliteit centraal; dat zijn de aspecten van dans waar ik zelf het meest van geniet, en dus ook het beste kan overbrengen. Ik dans zelf het liefst modern en klassiek ballet: samen geven deze stijlen je een enorme hoeveelheid bewegingsmogelijkheden, en daarmee een heerlijk gevoel van vrijheid. Ik ben overigens niet alleen danser: ik heb een Master in Artificial Intelligence, en maak ook graag muziek.

 

 

 

 

 

 

 

Jamie de Groot – Jazz 2 en 3

portret-jamieMijn naam is Jamie de Groot en ik ben in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten met een bachelor of dance en ben o.a. werkzaam geweest bij Club Guy & Roni, Jan Martens | GRIP, SALLY’S dansgezelschap en de Nationale Opera. In de tussentijd heb ik een minor event-management afgerond aan de NTI en ben werkzaam geweest bij Kunstbende landelijk als productie assistent. Ik heb mijn eigen groep genaamd ‘Dance Company The Kitchen’ waar ik in 2014 meer dan 2017 voorstelling mee heb gespeeld door het hele land en deelgenomen aan 2 residenties. Ik maak met The Kitchen interdisciplinaire voorstellingen met film-achtige verhaallijnen door dynamische, fysieke en dansante beelden te gebruiken met herkenbare emotie en lichaamstaal van de mens. Ik componeer elektronische muziek en choreografeer voor mijn groep.

Ik geef al een aantal jaren les in de stijlen jazz, modern, en urban fusion op verschillende dansscholen. Dit seizoen geef bij STUdance jazz 2 & 3. Ik ben getraind in de old school jazz stijlen, waar muzikaliteit en dynamiek belangrijke punten zijn. In mijn les werk ik aan gegrond zijn, het gebruiken van kleine spieren voor snelheid en scherpe bewegingen en uitdagende choreografieën. Daarnaast vind ik plezier, passie en vrijheid belangrijk om jezelf goed te kunnen uiten in beweging.

 

Margriet Kim Nguyen – Demoteam D.A.M.N.  

portret-margrietMijn naam is Margriet Kim Nguyen. Ik ben een performer, dansdocent en dansmaker, afgestudeerd met een Master of Arts aan the Place, London Contemporary Dance School.

Ik heb internationaal gedanst in werken van choreografen, theatermakers en visuele kunstenaars zoals Clod Ensemble, ODT International, A3Company, EDge11, Benjamin Vandewalle, Shen Xin, Guangdong Modern Dance Festival e.a.

Mijn danslessen zijn gebaseerd op een efficiënte en organische manier van bewegen door het ontdekken van de bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en het gebruik van adem en ruimtelijk bewustzijn. Het gebruik van releasetechniek, vloerwerk, muzikaliteit en improvisatie staan centraal in mijn lessen.  (Mijn choreografisch werk speelt zich af op het snijvlak van dans, theater en installatie. Hierin onderzoekt ik de aard van onze identiteit, ons begrip van aanwezigheid en daag ik de relatie uit tussen het publiek en de performers.)

Creëren, onderzoeken, leren, jezelf uitdagen, verbinden en performen! www.margrietnguyen.com

 

 

 

 

 

Iffet Kilicoglu – Hiphop 2 en 3

portret-iffetMijn naam is Iffet Kilicoglu en ik geef met liefde en plezier de lessen Hiphop 2 & 3!

Ik zit in het laatste jaar van de dansopleiding aan het Albeda Dans College waar ik word opgeleid tot professioneel allround danseres en dansdocent. Ik geef nu al 5 jaar danslessen en daarnaast ben ik ook werkzaam als uitvoerend danser.

Ik heb met verschillende artiesten het podium mogen delen waaronder: Armin van Buuren, Mr Probz, Angel Taylor, Betsie Larkin, Glennis Grace, Sharon Doorson, Gerald Joling, Rene Froger & Jeroen van der Boom.

Ik hoop dat je er klaar voor bent om elke les opnieuw, zowel fysiek als mentaal, uitgedaagd te worden en vooral ook plezier te hebben want met mijn danservaring, niveau, passie en liefde voor dans zorg ik ervoor dat elke les vernieuwend en uitdagend is voor iedereen die mijn les instapt.

 
 
 
 

 

 

 

Eva te Loo – Modern 1 en Mixles19599026_1430707273656749_6806098476034057739_n

Mijn naam is Eva te Loo. In 2017 bent ik afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de bachelor Docent Dans. Sindsdien geef ik zowel les in het amateurwerkveld als in het onderwijs. Ik geniet ontzettend van de diversiteit in leeftijden, dansstijlen en doelgroepen.  

Mijn passie voor het lesgeven is enorm. Ik daag mijn leerlingen graag ook en wil laten zien dat je meer kunt dan je denkt. Ik wil mijn liefde voor dans over brengen. 

In mijn lessen staat het bewustzijn van je lichaam bovenaan. Van ademhaling tot je wervelkolom, van je lichaam in de ruimte tot de initiatie van een beweging. Maar bovenal het plezier en uitdagen van jezelf. Verleg je grenzen!