Docenten

 

Lorenzo Koppenaal – Modern 2 en 3

Mijn naam is Lorenzo Koppenaal en ik heb gestudeerd aan de Purchase Conservatory of Dance in New York en ik ben afgestudeerd als danser aan de uitvoerende Moderne Theaterdans opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarnaast ben ik regelmatig gastdocent in de Verenigde Staten, Italië, en Duitsland.
 
Mijn lessen zijn altijd verbonden met fysiologische, anatomische en somatische concepten en is er een duidelijke connectie met het fysieke aspect van dans. Daarbij vind ik het interessant om verschillende invalshoeken te implementeren zodat iedereen zijn eigen interpretatie aan beweging kan geven. 
 
In de moderne lessen werk ik veel met bewegingsprincipes die overeenkomen met de Limón en Cunningham techniek, die weer samenvloeien met aspecten van de Release bewegingsfilosofie. Ik houd van move’en, danstechniek en bipolaire bewegen. 

 

 

 

 

Karlijn Wammes – Jazz 1,  Streetdance, Hiphop 1 en Choreolab

portret-karlijn“Mijn naam is Karlijn Wammes en ik geef met veel enthousiasme de lessen Jazz 1, Streetdance en Hiphop 1. In 2012 ben ik afgestudeerd aan het Albeda Dans College waar ik ben opgeleid tot Allround Commercieel danseres. Sindsdien ben ik werkzaam als dansdocent, choreografe maar ook als uitvoerend danseres/model. Mijn uitvoerende opdrachten zijn voornamelijk gericht op het commerciële werkveld. Zo heb ik meerdere shows gedaan voor o.a. Nike Europe, Adidas en Villa Thalia. Bij het commerciële werkveld hoort natuurlijk ook televisie. Van een Bijenkorf commercial tot een reclame van de Kruitvat. Het hoort er allemaal bij! Mijn lessen geef ik met veel passie en enthousiasme en laat mij inspireren door de dingen die ik tegen kom in het werkveld. In mijn les staat plezier hebben op nummer 1. Of je nu net begint met dansen of al jarenlang ervaring hebt, het gaat erom dat je jezelf kan zijn en alles eruit haalt wat erin zit!”

 

 

Stijn de Gooijer – Klassiek 1 en 2, Spitzentijd en Techniekles

portret-stijnMijn naam is Stijn de Gooijer, en ik rond momenteel het laatste jaar van mijn opleiding tot dansdocent af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In mijn lessen staan fysieke uitdaging en muzikaliteit centraal; dat zijn de aspecten van dans waar ik zelf het meest van geniet, en dus ook het beste kan overbrengen. Ik dans zelf het liefst modern en klassiek ballet: samen geven deze stijlen je een enorme hoeveelheid bewegingsmogelijkheden, en daarmee een heerlijk gevoel van vrijheid. Ik ben overigens niet alleen danser: ik heb een Master in Artificial Intelligence, en maak ook graag muziek.

 

 

 

 

 

 

 

Jamie de Groot – Jazz 2 en 3

portret-jamieMijn naam is Jamie de Groot en ik ben in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten met een bachelor of dance en ben o.a. werkzaam geweest bij Club Guy & Roni, Jan Martens | GRIP, SALLY’S dansgezelschap en de Nationale Opera. In de tussentijd heb ik een minor event-management afgerond aan de NTI en ben werkzaam geweest bij Kunstbende landelijk als productie assistent. Ik heb mijn eigen groep genaamd ‘Dance Company The Kitchen’ waar ik in 2014 meer dan 2017 voorstelling mee heb gespeeld door het hele land en deelgenomen aan 2 residenties. Ik maak met The Kitchen interdisciplinaire voorstellingen met film-achtige verhaallijnen door dynamische, fysieke en dansante beelden te gebruiken met herkenbare emotie en lichaamstaal van de mens. Ik componeer elektronische muziek en choreografeer voor mijn groep.

Ik geef al een aantal jaren les in de stijlen jazz, modern, en urban fusion op verschillende dansscholen. Dit seizoen geef bij STUdance jazz 2 & 3. Ik ben getraind in de old school jazz stijlen, waar muzikaliteit en dynamiek belangrijke punten zijn. In mijn les werk ik aan gegrond zijn, het gebruiken van kleine spieren voor snelheid en scherpe bewegingen en uitdagende choreografieën. Daarnaast vind ik plezier, passie en vrijheid belangrijk om jezelf goed te kunnen uiten in beweging.

 

Nina van der Zouwen – Demoteam D.A.M.N.  

  

Mijn naam is Nina van der Zouwen en ik ben dansmaker, danser en dansdocent. 

Na verschillende (voor)opleidingen te hebben gevolgd aan o.a. Codarts, Fontys en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, heb ik mijn diploma weten te behalen als ondernemer in urban dans hier in Utrecht, waardoor ik nu werkzaam ben in binnen- en buitenland, waaronder als choreograaf en dansdocent in o.a. Italië en Argentinië.

Door al deze verschillende omgevingen wist ik een concrete visie te vormen, welke zich in het tweede jaar van mijn opleiding uitte tot mijn eigen bedrijf NEVA. Met NEVA is een creatief platform ontstaan waarmee we terugkeren naar de essentie van beweging en eigenheid vieren. Zo is dit jaar onze derde voorstelling in premiére gegaan, stimuleren we jonge makers met producties en evenementen en hebben we onze eigen studio in Utrecht geopend. 

In mijn lessen staat techniek centraal, om vervolgens te motiveren hierlangs te stappen en eigenheid, bewustzijn en muzikaliteit te omarmen. Tijdens de lessen van D.A.M.N. gaan we, met behulp van stijlen als urban contemporary, jazz en modern, focussen op persoonlijke groei en verbondenheid.

 

 

 

 

 

 

 

Iffet Kilicoglu – Hiphop 2 en 3

portret-iffetMijn naam is Iffet Kilicoglu en ik geef met liefde en plezier de lessen Hiphop 2 & 3!

Ik zit in het laatste jaar van de dansopleiding aan het Albeda Dans College waar ik word opgeleid tot professioneel allround danseres en dansdocent. Ik geef nu al 5 jaar danslessen en daarnaast ben ik ook werkzaam als uitvoerend danser.

Ik heb met verschillende artiesten het podium mogen delen waaronder: Armin van Buuren, Mr Probz, Angel Taylor, Betsie Larkin, Glennis Grace, Sharon Doorson, Gerald Joling, Rene Froger & Jeroen van der Boom.

Ik hoop dat je er klaar voor bent om elke les opnieuw, zowel fysiek als mentaal, uitgedaagd te worden en vooral ook plezier te hebben want met mijn danservaring, niveau, passie en liefde voor dans zorg ik ervoor dat elke les vernieuwend en uitdagend is voor iedereen die mijn les instapt.

 

 

 

Eva te Loo – Modern 1 en Mixles19599026_1430707273656749_6806098476034057739_n

Mijn naam is Eva te Loo. In 2017 bent ik afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de bachelor Docent Dans. Sindsdien geef ik zowel les in het amateurwerkveld als in het onderwijs. Ik geniet ontzettend van de diversiteit in leeftijden, dansstijlen en doelgroepen. 

Mijn passie voor het lesgeven is enorm. Ik daag mijn leerlingen graag ook en wil laten zien dat je meer kunt dan je denkt. Ik wil mijn liefde voor dans over brengen. 

In mijn lessen staat het bewustzijn van je lichaam bovenaan. Van ademhaling tot je wervelkolom, van je lichaam in de ruimte tot de initiatie van een beweging. Maar bovenal het plezier en uitdagen van jezelf. Verleg je grenzen!