Feestelijke afsluiting 100e Move Project

Feestelijke afsluiting 100e Move Project

Onze studenten van de Move Commissie vierden de afsluiting van hun project en daarmee het 100e project van Stichting Move in Utrecht! Samen met kinderen uit groep 8 van de Aboe Daoedschool uit Zuilen hebben onze leden maandenlang samengewerkt. Ze hebben de kinderen een kijkje laten nemen in het studentenleven en zelfs mee laten doen met een dansworkshop door één van onze eigen docenten. Het thema dat centraal stond was Sport & Gezondheid. De achtstegroepers bedachten binnen dit thema zelf een doel voor hun wijk, namelijk om deze gezonder te maken. Na een ochtend buurtbewoners interviewen in de wijk en discussies over welk idee het beste was, is er democratisch een plan gekozen. De grote afsluiter was dan ook een gezonde en sportieve verwendag voor ouderen. Geheel volgens Move-recept bedachten en deden de kinderen alles zelf, onder leiding van onze studenten.

De kinderen keken samen hoe zij het beste hun talent konden inzetten tijdens de voorbereiding van deze feestelijke dag. Ze hielpen elkaar met het vinden en benoemen van elkaars talent. Een groepje was verantwoordelijk voor het menu, anderen voor de versiering of de financiën.

20170509_111133.jpg wordt weergegeven

move 2.jpg wordt weergegeven

move wandeling.png wordt weergegeven

Op dinsdag 9 mei was het moment daar. Kilo’s wortels snijden voor gezonde hapjes, een filmpje maken om verslag te leggen, wandelen in de frisse buitenlucht en een presentatie geven over gezond eten… Gezondheid, verbinding, met elkaar praten en van elkaar leren stonden deze dag centraal. Dat en lekker eten, natuurlijk. Het was een gezellige, maar bovenal verbindende dag!

Wij hopen nog lang in samenwerking met Stichting Move verbinding te zoeken en successen te vieren!
Image result for stichting move utrechtMoveCo! (2)