DforDance dancewear

Nederlands meest fashionable merk voor danskleding
LIFE IS TOO SHORT TO WEAR BORING DANCE CLOTHES

Enkele jaren geleden richtte Dorry Toonen het Nederlandse danskledingmerk DforDance dancewear op. Niet omdat ze een carrière in de mode ambieerde, maar omdat ze als moeder van twee fanatiek dansende dochters vaak een uitpuilende wasmand vol danskleding moest ‘wegwassen’ en vond dat het mooier, beter en vooral modebewuster kon.

Dorry: “Ik vond de meeste danskleding die ik voor mijn dochters kocht maar saai en weinig ‘dans’ uitstralen. Dat vond ik maar vreemd. Ik kende danseressen als gepassioneerde en gedreven meiden en vrouwen die maar wát trots waren op hetgene zij deden. Ik kon alleen geen danskleding vinden die, voor mijn gevoel, echt voor dansers was gemaakt. En zo begon DforDance dancewear.”

DforDance dancewear zorgt er sindsdien voor dat danseressen fashionable voor de spiegel in de studio kunnen staan. Dorry: “Ik wil danskleding maken die dans ‘ademt’. Dus maak ik gebruik van soepele stoffen, luchtige pasvormen en opvallende prints. De ene keer is dat een illustratie van een danseres (DforDance werkte onder meer samen met kunstenaar Humphrey Bennett) en de andere kant is het juist een inspirerende quote. Maar het is áltijd dans”. Daarnaast is alle kleding gemaakt van de allerhoogste kwaliteit stoffen. “We kiezen voor duurzame stoffen, zoals Tencel (beter bekend als Lyocell). Deze stof is gemaakt van houtpulp en 99,9% van alle gebruikte chemicaliën die gebruikt wordt bij de productie wordt ook weer hergebruikt. Daarnaast voelt het stofje echt aan als zijde en heb je er jarenlang plezier van.”

Dat dans echt de hoofdrol bij DforDance speelt zie je in alle kleding terug. Dorry: “We hebben veel shirts, tops en sweaters die door middel van prints uniek zijn gemaakt. Het is kleding die perfect te gebruiken is als danskleding, maar die je ook prima casual kunt dragen. Ik vind het zonde om je mooie kleding in de kast te laten hangen en maar voor één activiteit gebruikt. Het is bij ons normaal om je DforDance-kleding gewoon te combineren met een rokje en een leren jack.” Maar naast fashionable danskleding, heeft DforDance ook meer ‘technische’ kleding, zoals jazzpants en danstassen, speciaal gemaakt voor alle soorten stijlen dans. “We maken niet alleen kleding voor maar één soort dansstijl. Dat is ook de reden dat we bijvoorbeeld geen balletpakjes hebben. DforDance is een merk voor iedere dansliefhebber, of het nu een fanatieke paaldanser is of dat je nu eens per week een dansles in de sportschool volgt. ”De nieuwe zomercollectie is net online verschenen, maar ondertussen is Dorry met haar team alweer bezig met de volgende collectie. “Bij de volgende collectie wil ik nog meer kleur gebruiken en wil ik eindelijk leggings op de markt gaan brengen.”

Dat DforDance écht van dansers houdt, blijkt wel uit het door hen opgerichte platform DforDancegirls. Hier delen niet alleen de vaste bloggers, paaldanseres Lonneke en dansstudente-to-be Kimberley hun belevenissen, maar DforDance laat ook inspirerende danseressen aan het woord en geeft stijladvies. “Op DforDancegirls proberen we andere vrouwen te inspireren om alles uit het leven te halen en vooral om lef te tonen. De blog van Lonneke bijvoorbeeld gaat erover dat ze op haar 37e begon met paaldansen, besloot mee te doen aan een kampioenschap maar voordat ze überhaupt kon starten met haar training te horen kreeg dat ze borstkanker heeft. Door verhalen als dat van haar laten we eigenlijk het tegenovergestelde van een Instagramachtig picture perfect life zien. Want van die gemaakte perfectie word ik doodmoe. Ik wil graag écht verhalen delen, zowel met onze kleding als ons merk.”

Ook zo benieuwd naar de danskleding van DforDance? Speciaal voor alle STUdance leden heeft DforDance een ledenkorting van 10%. Met deze korting krijg je altijd 10% korting op alle kleding in de webshop, met uitzondering van actieartikelen. Om gebruik te maken van de ledenkorting gebruik je de code #studance10.

Tip: als je lid wordt van de nieuwsbrief (zie de button onder aan op de homepage van DforDance) ben je altijd op de hoogte van de nieuwste producten, leuke acties en nieuwe artikelen op het DforDancegirls-platform.

 

160534