Geslaagd NSK weekend in Tilburg!

Geslaagd NSK weekend in Tilburg!

Na twee jaar zelf het Nationaal Studenten Kampioenschap (NSK) Podiumdans georganiseerd te hebben, was het nu de beurt aan onze zustervereniging TSDV DanceNation.

Op zaterdag 22 april werd de wedstrijddag geopend door Nederlands Kampioen Hiphop D-Crew. We werden van onze stoelen geblazen en het weekend kon toen al niet meer stuk! Onder het toeziend oog van drie juryleden werd er door ruim 140 studenten uit het hele land gedanst in zes categorieën. Met trots kunnen wij zeggen dat we in de categorieën Modern, Jazz en Hiphop op de tweede plaats zijn geëindigd! De urban dansgroep Ducktape uit Utrecht, enkele jaren geleden opgericht door oud-STUdancer Justine Schwanen, sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie Hiphop Demo! Petje af voor deze prestatie dames, wij zijn onwijs trots op jullie.

foto van Nancy van der Lee.            foto van NSK Podiumdans.

In de avond werd er gezellig samen gegeten, gedronken en gedanst. Van rivaliteit was niks te merken en we dansten met alle studentendansverenigingen uit het hele land tot in de late uurtjes door. De volgende dag ontwaakten we met een warming-up waarna we konden genieten van een heerlijk ontbijt. Er werden diverse dansworkshops gegeven en aan het einde van de dag reisde iedereen moe maar voldaan weer richting hun eigen studentenstad. Bedankt Tilburg voor het hosten dit jaar, op naar een vierde editie! Volg hier het NSK Podiumdans. Bekijk hier het fragment door Omroep Brabant.